dilluns, 10 de juny del 2013

Un poc d'història de la unitat....


     1. Cerca informació sobre l'època de l'imperialisme. N'has d'explicar les causes també.







L'imperialisme --> És l'expansió del propi territori o de la pròpia influència a base de dominar altres països i formar una unitat.

Causes -->  La crisi de 1873 va provocar el descens dels preus, i amb això el proteccionisme, és a dir, la protecció dels productes propis de cada país prohibint l'entrada d'articles estrangers o gravant-los amb impostos. Això va donar lloc a la necessitat de trobar nous mercats que no estiguessin controlats per l'esmentat sistema.
Les causes econòmiques van ser el fruit de l'expansió del capital industrial i es van veure obligats a buscar territoris nous on poguessin invertir l'excés de capitals acumulats, aquests capitals van trobar una productiva sortida en forma de crèdits atorgats a la minoria dels indígenes que col·laboraven amb la metròpoli, i principalment a la inversió d'infraestructures, també l'apropiació de territoris per obtenir matèries primeres i per dominar espais on col·locar els seus mercats per a finals del règim del monopoli.

     2. Cerca informació sobre el Canal de Suez.



Canal de Suez --> És un canal artificial que enllaça la mar Mediterrània amb la mar Roja a través de l'istme de Suez i aïllant la península del Sinaí. El canal, que des de 1957 es troba en territori egipci, fou construït per Ferdinand de Lesseps entre els anys 1859 i 1869.

     3. Explica tot el que sàpigues sobre la Conferència de Berlin.

La Conferència de Berlín o Tractat de Berlín -->  Foren unes conferències realitzades entre el 15 de novembre de 1884 i el 26 de febrer de 1885 a la ciutat de Berlín. La conferència va ser convocada pel Regne de Portugal i organitzada pel Canceller d'Alemanya Otto von Bismarck amb la finalitat de resoldre els problemes que plantejaven l'expansió colonial a Àfrica i resoldre la Cursa per l'Àfrica.


     4. Explica els avenços que varen introduir els europeus a les colònies. 


  El colonialisme era un mètode que consitia a excercir de una manera directa un domini absolut (econòmic, polític, social i cultural) sobre les terres incorporades. El colonialisme és un procés d'expansió política, comercial i cultural. Que es va iniciar al darrer terç del segle XIX en que els països europeus es van llançar al domini del món, essencialment Àsia i Àfrica, per part de les potències europees, com a culminació de l'expansionisme iniciat al segle XV. Però el seu caràcter va diferir de forma substancial de l'Edat Moderna. Mentre les colònies eren de tipus comercial o bé d'establiment, les del segle XIX van ser bàsicament d'explotació sistemàtica d'amplíssims territoris. El ritme d'ocupació va ser molt ràpid i el nombre de països ocupats molt més elevat. En darrer lloc, l'expansió va presentar un caràcter més beŀlicós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada